Agenda, 2013.

 

                                           De Cirkel van Isis:

 

                        Op weg naar een nieuw vrouw-en manbeeld.

                                        Zondag 10 november 2013.

 

                             Interactieve bijeenkomst voor vrouwen en mannen.
                                    onder leiding van Lauri Fransen.

                                           Isis

In het oude Egypte was Isis de naam van een godin. Nu zien wij hierin een symbool van het vrouwzijn in al haar aspecten: krachtig en tegelijk zacht, liefdevol en leidend. De cirkel is een werkvorm waarin we allen gelijkwaardig zijn en elkaar veilig kunnen ontmoeten. We nodigen je uit om dit te ervaren. In de Cirkel van Isis creeëren we samen een heilige ruimte, waarin we verbonden zijn met elkaar en met de Oerkracht van het vrouwelijke. In deze sfeer kijken we naar wat ons bezighoudt.

Het thema van deze dag is: Op weg naar een ander vrouw-en manbeeld.

 

We leven in een tijd waarin de rolpatronen van vrouwen en mannen veranderen. Dat brengt ook onzekerheid met zich mee. Meer vrouwen bezetten cruciale posities in bedrijven, organisaties en in de politiek. Hoe voel je je als vrouw in een mannenbolwerk? Kun je daarin jezelf zijn?
Maar ook in het gezin veranderen de posities, nu vaak beide partners werken en er tegelijk ook kinderen zijn om voor te zorgen. Er komt een andere dynamiek. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen moeten hier aan wennen. Hoe neem je als man je plek in als verzorger, zonder je gevoel van manzijn te verliezen? Hoe is het om op je werk een vrouw als baas te hebben?

Maar wat is dan vrouwelijkheid en mannelijkheid? Ook de invulling van deze begrippen is aan het verschuiven. Zelf heb ik nogal eens te horen gekregen dat ik niet vrouwelijk genoeg ben. Dat heeft dan te maken met mijn assertiviteit, onafhankelijke manier van denken en mijn natuurlijk leiderschap. Dat viel niet onder de noemer 'vrouwelijkheid'. Maar is dat wel zo?

Over al deze dingen buigen wij ons in deze Cirkel van Isis. We doen dat door middel van meditatie, geïnspireerd spreken en luisteren. Het is mijn ervaring dat de energie van het Oervrouwelijke, – Isis – ons laat zien wie we werkelijk zijn en daarmee de splijting tussen de geslachten overstijgt. Van daaruit kunnen we kijken naar wie we willen zijn in het dagelijks leven. Ook zal ik aanvullende informatie geven uit mijn boek: Het Evangelie van Isis.

 

 

Lauri Fransen is de auteur van “Het Evangelie van Isis”, waarin zij de geschiedenis van het vrouwbeeld door de eeuwen heen weergeeft en daarmee tevens het ontstaan van de christelijke gnostiek in een ander licht plaatst. Meer informatie hierover:www.ama-terra.nl/ama/boek Na afloop van de bijeenkomst zal een gesigneerd exemplaar van het boek te koop zijn.(€ 19,95).

 

Practische gegevens:
Zondag 10 november van 11 tot ca. 15.00 uur.
Balletschool Carry Schomper, Gooierserf 384, 1276 KT Huizen (NH).

Zaal open: 10.30 u. Entree: € 15,00.

Neem je eigen lunchpakket mee, in de Balletschool is koffie & thee verkrijgbaar.

Aanmelden bij Carolina Schomper: 035-5259699 of per email: balletschoolcarry@planet.nl
Wil je meer informatie, bel Lauri: 024-3553992. en/of kijk op www.ama-terra.nl

                                                                 

 

Wil je zelf een lezing in jouw kring organiseren? Neem dan contact met me op via het contactformulier of
telefonisch: 024 - 355 3992.