Zie ook mijn weblog: http://Zonnevrouw.ama-terra.nl

AANBIEDING: € 12,50 + verzendkosten. ( gesigneerd)

 

Het Evangelie van Isis,

De rol van het vrouwelijke bij het ontstaan van het christendom.

Dit boek is verschenen op 3 oktober 2007. Uitgeverij: Ankh Hermes te Deventer. ISBN 978-90-202-0114-7
Aanbiedingsprijs: € 12,50. (verzendkosten €4,00) Aantal pagina's: 268. Geïllustreerd met tekeningen van de auteur.

Bestellen via contactformulier op deze website.

Van de achterflap:

Het verhaal van Jezus behelst een mysteriereligie van Joodse oorsprong, ontstaan in de Egyptische stad Alexandrië en bevat codewoorden die de gewijde tantrische riten van Isis en Osiris onthullen. Riten die hun oorsprong vonden in de prehistorie, toen de mens nog leefde in innige verbondenheid met de natuur en waarin God een vrouw was. De eerste christenen waren gnostici, die oprecht op zoek waren naar een herwaardering van het vrouwelijke. Vanuit een diepgaande belangstelling voor de geschiedenis van de vrouw en het vrouwelijke is de auteur op zoek gegaan naar de werkelijke wortels van het christendom. Aan de hand van archeologisch materiaal en mythen over godinnen wordt beschreven hoe de rol van het vrouwelijke in de loop van de tijd veranderde.

 

Reacties van lezers:

 

'Een meeslepend verhaal dat een waarheid neerzet die ik in mezelf kon voelen, maar nog nooit zo helder zwart op wit heb zien staan. Dank dat je het geschreven hebt.' Mark Schilders, Nijmegen. 

Wat een groot geschenk geef je de vrouwen in de vorm van dit prachtige boek. Ik krijg er kippenvel van, omdat ik voel dat het zo waar is! Je schrijft helder en met zoveel liefde en respect voor de vrouw, het raakt me enorm. Dank dat ik er kennis mee heb mogen maken.'
Agnes O.,Kerk-Avezaath.

 'Ik ben niet weg te slaan van je boek; al ben ik een langzame lezer toch heb ik het al gehaald tot blz 107; wat een wetenschappelijke prestatie! Naar mijn overtuiging kan de hoeveelheid werk en het resultaat het met gemak meten met de meeste wetenschappelijke proefschriften; wat een goed en overtuigend onderzoek! Nogmaals mijn felicitaties en hartelijk dank.Ook mijn zoon D.is vol lof. Hij roemt je schrijftrant, je argumentatie, bewijskracht in alle zaken die (nog) niet helemaal vaststaan, je belezenheid en voortreffelijke biografie. Enfin, hoog wetenschappelijk niveau. Uiterst complimenteus voor iemand met zo’n analytische geest als de zijne'.
André S., Amsterdam.

 

'Op dit moment heb ik weer jouw prachtige boek voor mij liggen.
Vorige week heb ik de hele week in 'Het Evangelie van Isis' gelezen. Ik was er helemaal van in de ban. Zoveel nieuwe wijsheid heb je mij geschonken. Je hebt mij met dit boek een dimensie erbij gegeven. Ongelooflijk wat een sprong in bewustzijn.
Je zult met jouw boek heel veel mensen de ontbrekende schakel geschonken hebben, daar ben ik zeker van. Het verbaast mij dan ook niet dat je al van veel kanten waardering en dankbaarheid hebt ontvangen. Ik hoop dat dit nog heel lang voortgaat.
Nu ga ik weer opnieuw lezen ........  de eerste keer las ik ........ wat vertelt ze toch allemaal. Nu ga ik lezen en ervaren wat het in mij aan vrijheid doet ontwaken. Ik ben er nog lang niet klaar mee !'
Marieke M., Arnhem.

 

'Met deze mail wil ik je laten weten dat ik met veel genoegen en waardering een begin heb gemaakt met het lezen van "Het Evangelie van Isis". Ik kocht het boek omdat ik belangstelling heb voor godinnen, vrouwelijkheid en de geschiedenis die is verdraaid en voor een groot deel buiten beeld geraakt.

Afgelopen zomer heb ik zelf geschreven over de verschillende benaderingen van het onderwerp mannelijk een vrouwelijk en het was een ware worsteling. Omdat het een complex onderwerp is, maar ook omdat er zaken zijn die niet zomaar eenvoudig te formuleren of ‘hardop‘ te zeggen zijn.

Ik verheug me er op in dit boek veel herkenning te vinden. Je benoemt zaken waar ik in mijn teksten ook op uit ben gekomen en doet dit (zo te lezen) met een grondige kennis van zaken en een heldere blik. Voor mij werkt het zeer verhelderend en bemoedigend.'

Madeleine, Utrecht.

 

 

 

Lieve Lauri, al ruim gevorderd in je boek vind ik steeds meer dat je erg leuk en boeiend schrijft. Je neemt de hele geschiedenis ahw. met een sneeuwschuiver mee en laat ons telkens even stilstaan bij interessante wetenswaardigheden. Ik ontmoet ook andere vrouwen die erg geboeid zijn. Kerstmis staat dit jaar in een geheel ander Licht. Ik wens jou ook alle verruiming van de geest in 2008 die je nodig hebt voor een vervolg op dit schrijven.
Agnes V., Rosmalen.

 

 

  Wat 'n mooi boek heb je geschreven! Ik kan ' t niet in één adem uitlezen, want het is zó veelomvattend... Maar daardoor ook zo aansprekend, omdat je vanuit het hele verleden, onderbouwd, ons bewust maakt van waar onze cultuur in deze tijd op stoelt.(...) Het is me al jaren duidelijk hoe indringend en dwingend de Kerk aan de mensen door de eeuwen heen haar ideeën heeft opgelegd en daarmee 't proces van onderdrukking van het vrouwelijke heeft gelegitimeerd. Maar door 't boeiende inzicht dat door jou vanuit je onderzoek is gegeven, is er weer een groot stuk bewustzijn in mij (en ik hoop in velen) ontwaakt. Dank je wel!

Trees W., Hoevelaken.

 

 

 

 

Hierbij mijn grote dank voor uw boek Het Evangelie van Isis. (…) Mijn intuïtie zegt mij dat het waar is wat u schrijft, ook al ben ik een man. Ik bid en hoop dat vrouwen meer gaan beseffen hoe belangrijk zij zijn. Zij zijn het die transformatie mogelijk maken.(…) Ik hoop op uw volgende boek, het is immers nooit genoeg. Het is voor mij “Thuiskomen”.
R. de Haas, Leidschendam.

Zelf reageren?
Jouw mening en ervaring met het boek wordt erg op prijs gesteld; ook kritische kanttekeningen zijn welkom. Sinds kort heb ik daarvoor een weblog: http://zonnevrouw.ama-terra.nl Hierop kun je reacties, commentaar etc. kwijt. Je zult er ook stukjes tekst van mij vinden, ter verdieping of uitbreiding van de zaken die in het boek aan de orde zijn gekomen. Just for fun! 

Verdieping.
Er zijn al heel veel mensen aan het lezen in dit boek. Wil je meer halen uit het lezen, dan kun je je aanmelden voor een leesgroepje in jouw omgeving. Zo'n leesgroepje heeft tot doel om samen met een paar andere lezers ervaringen en inzichten uit te wisselen. Het gaat om zaken als: Waardoor word je geraakt? Waar loop je vast? Waar heb je vragen over of waarover wil je meer informatie? Op die manier kun je meer verdieping krijgen in jezelf door het samen verwerken van de informatie. Tegen een kleine vergoeding wordt zo'n groepje door mij begeleid. We komen bijeen bij iemand thuis, in een huiselijke sfeer. Voel je daar ook voor en wil je weten of er bij jou in de buurt zo'n groepje is? Meld je dan aan via mijn e-mailadres. ( zie contact)

 

Boek-presentaties:
Ik vind het fijn om over mijn boek te vertellen: hoe het tot stand is gekomen en wat de belangrijkste thema's zijn. Op verschillende plekken heb ik al lezingen gegeven: in huiskamers, boekhandels en centra. Ik merk dat ik het prettig vind om met kleine groepen te praten, omdat er dan meer persoonlijk contact is en er ook veel loskomt in gesprekken. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk: dat we met elkaar van gedachten wisselen over wat dit boek in je wakker maakt. Na afloop van zo'n lezing kun je bij mij ook een gesigneer exemplaar van het boek kopen. Voor een overzicht van deze lezingen zie agenda. Wil je ook een lezing voor jouw vriendenkring? Neem contact met me op; er valt vast iets te organiseren.

Bestellen.

In bijna elke boekwinkel ligt het boek te koop. Als je het niet ziet liggen, vraag er dan naar. Misschien is het net uitverkocht; dan kan het voor je besteld worden. Het is ook te krijgen op www.bol.com. Ook kun je een gesigneerd exemplaar bij mij bestellen. Je betaalt dan de winkelprijs ( €. 19,95) plus de verzendkosten ( € 4,00). Bestellen via e-mail of telefoon. Zie contact.

Hoofdstukindeling:

Introductie. 

1. Het gnostisch wereldbeeld: de mythe van Sophia.

2. Alexandrië : smeltkroes van de wereld.

3. De mythe van Demeter.

4. De grote omslag.

5. Overgangsmythen: van de Moeder naar de Vader.

6. De Mysteriereligies : van de Dochter naar de Zoon.

7. Egypte in de Prehistorie.

8. De zonneverering en de positie van de vrouw in het oude Egypte.

Intermezzo: de mythe van Isis en Osiris.

9. De cultus van Osiris en de mysteriën van Isis.

10. Het Evangelie van Isis.

Nawoord.

-------------------

Kaarten.

Tijdlijn.

Noten.

Bronvermeldingen.

Verantwoording van de illustraties.

Trefwoordenregister.